"Bizi sürekli zirveye taşıyan Mardin halkına
daha kaliteli bir hizmet üretebilme adına milletvekilliğine aday olmak üzere ilçe yönetim kurulundan
istifa ederek Mardin AK Parti milletvekili aday adayı olduk." dediler. Halka hizmet götürme yolunda,
var olan hizmetleri daha da çeşitlendirme amacında olanların, milletvekili aday adaylıklarını açıkladığı
şu günlerde çok önemli bir durum tüm gerçekliği ile ortaya çıkmaktadır. Milletin vekilliğine aday
olanların aynı zaman da, halkın gönlünde bir yerinin olması ve parti teşkilatı tarafından bu göreve
davet edilmesi gerekliliğidir. Yani milletvekili aday adaylığı, kişinin kendi isteğinden çok halkımızın
göreve davet etmesi ile doğrudan ilgilidir. Milletvekili aday adaylığı sürecinde, halkımızın benim
aday adayı olmam yönündeki yoğun teşviki ve teşkilatımızın bu aday adaylığı konusunda bana
olan destekleri neticesinde, halkıma hizmet için görevden kaçmayarak AK Parti milletvekili aday
adaylığımı burada açıklıyorum. Bütün unvanların geçici olduğu hayatta, kalıcı olan halkına hizmet
eden adam unvanına sahip olmaktır. Açıkça söyleyebilirim ki; aday adayı olmamda ki tek amacım
halka hizmette çıtayı bir basamak yukarı taşımaktır. Halkıma daha fazla hizmet ve partime daha fazla
emek sunmaktan başka bir amacım da yoktur.'
Yetiştiğim çevrede kazandığım değerler çerçevesinde insana ve insanı ilgilendiren konularda hizmet
etmeyi bir vazife bilerek sivil toplum organizasyonlarında yer almaya çalıştım. Bu düşünce ve ideal
doğrultusunda 2002 yılında Ak Parti İl Gençlik Kolları daha sonra da ilçe teşkilatında görev aldım.
Bana hemşerilerimin emaneti olarak verilen bu görevi hakkıyla yerine getirebilmek içinde elimden
geleni yapmaya çalıştım.
Takdir edersiniz ki siyaset temsil ettiği toplumun hukukunu bir şekilde korumak için var olan bir
hizmet yarışıdır. Aynı zamanda bir bayrak yarışı olan siyasette amaç, senden önce gelenin katkısıyla
taşınan bayrağı bir sonraki arkadaşına taşımak ve görevin esnasında elinden gelen tüm çabayı
göstererek top yekûn başarı için iyi bir takım oyuncusu olabilmektir.
İfade ettiğim bu süreçte çocuklarımıza ve gelecek nesillere olan sorumluluklarımızdan dolayı
memlekete hizmet etmek amacını en önemli ve en kalıcı hedef olarak gördüğümü belirtmek isterim.
Çünkü ülkesine hizmet etme düşüncesinde olan bir vatanseveri tatmin edebilecek yegâne amaç ve
motivasyonun bu olduğunu düşünmekteyim.
Dolayısıyla Mardin’e ve ülkemize hizmet etmek gibi ulvi bir hedef söz konusu olduğunda, her
vatandaşın bu görevi layıkıyla yerine getirmek için elindeki bütün maddi-manevi imkânları sonuna
kadar kullanması gerekmektedir. Bahsetmiş olduğum bu düşünceler ve hedefler doğrultusunda;
genelde Ülkemize, özelde ise Mardin’e Hizmet etmek gayesiyle sorumluluk almak ve elimden gelen
tüm çaba ile çalışmak amacıyla Ak Parti Milletvekilliğine aday adayı olduğumu açıklıyorum.
Arkadaşlar “vekil” demek, “asıl” olanın temsilcisi demektir. Sorumlu ve bilinçli sürdürüldüğü sürece
siyaset kurumunun özünde; asıl olan halka hizmet etmek vardır. Bizler ülkeye hizmet etme kararını
verirken bu ülkeye borcumuzu nasıl ödeyebileceğimizin hesabını yaptık. Bu düşünceler
doğrultusunda, enerji ve arzumuzu hiçbir çıkar gözetmeksizin memleketimizin hizmetine sunarak bizi
okutan, büyüten ve bu günlere getiren ülkemize olan borcumuzu bir nebze de olsa ödeyebileceğimize
inandık. Aday adaylığı sürecim bu özden beslenmiş ve vücut bulmuş bir idealin ilk adımıdır.
Sözümün başında da vurguladığım gibi memlekete hizmet yarışının bir ferdi olmak için her birimiz çok
farklı yollar ve yöntemleri seçebilir ve çabamızı inançla sürdürebiliriz. Ülkesini seven kişi gün gelir bir
öğretmendir, gün gelir esnaftır, hizmetlidir, işçidir, çiftçidir, askerdir, öğrencidir. Önemli olan ne iş
yaptığın değil yaptığın işi ne kadar iyi ve özveriyle yaptığındır. Bu ilke, yaptığı işi en iyi biçimde
yapmayı görev edinmiş her vatandaş tarafından yerine getirilebilir bir hedeftir. Bizler ülkemizi çok
seviyor, bu uğurda üstlendiğimiz her işi en iyi biçimde yapmak için yola çıkıyor, bayrak yarışının bu
etabında sorumluluk üstlenmeyi arzuluyor ve bu yolda siz hemşerilerimizin desteğini bekliyoruz.
Birlikte hareket ederek özverili çalışma ile bizden önceki ve bugünkü büyüklerimizin memleketimiz
için yapmaya çalıştıkları iyi şeylerin sürdürülebileceği ve çok daha iyilerinin de yapılabileceğine
inanıyoruz.
Son olarak ahde vefa gereği geçmişten günümüze parti ve siyasi görüş ayırmaksızın, ülkemiz
genelinde ve Mardin özelinde hizmetlerde bulunmuş tüm büyüklerimize teşekkür ediyor,
kaybettiklerimizi ise şükranla anıyorum".
Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 0 misafir