[Yöresel Yemeklerimiz] Şemborek

[Yöresel Yemeklerimiz] Şemborek

Mesajgönderen yesillili » 22-04-2006 06:43:01

Lahmacun (ŞEMBOREK)
Resim


Un ve tuzlu suyla yoğrulmuş hamurun merdane yardımıyla açılıp
kıyma, soğan ve baharatla içi doldurularak katlanmış biçimde fırına verildiği yemek türüdür.
İç Malzemesi
1 kg. köftelik kıyma
500 gr. kuru soğan
1 demet maydanoz
tuz
karabiber
2 çorba kaşığı
biber salçası
Hamur Malzemesi
2 kg. un
1 adet kabartma tozu
1 çorba kaşığı tuz


İçin Hazırlanışı:
Soğanları rendeleyerek altın rengi olana kadar tereyağında kavurun. İçine kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Kıyma kavrulduktan sonra, diğer iç malzemelerini de ilave edin.

Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri karıştırılarak, hamur haline getirilir. Üzerine nemli bez örtülüp dinlenmeye bırakılır. Dinlendirilen karışımdan cevizden biraz büyükçe parçalar ayrılır. Merdane yardımıyla yuvarlak yufka şeklinde açılır. İçine önceden hazırlanan iç konup, ikiye katlanır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp fırına verilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Yanına çoban salatası ve ayran servisi yapılabilir....
Kullanıcı avatarı
yesillili
Admin
Admin
 
Mesajlar: 864
Kayıt: 04-09-2005 00:00:00

Dön Köşe Yazıları

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

cron