[Yöresel Yemeklerimiz] İçli Köfte (Kitel)

[Yöresel Yemeklerimiz] İçli Köfte (Kitel)

Mesajgönderen yesillili » 22-04-2006 06:43:01

İÇLİ KÖFTE (KİTEL)


Resim


Yapılışı: 4Kişilik
Hazırlama süresi: 2 saat 15 dakika
Pişme süresi: 40 dakika
İç Malzemesi
250 gr kıyma
2 soğan
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı reyhan
2 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
Köfte Malzemesi
2 su bardağı bulgur
2 su bardağı kaynar su
1 su bardağı dövülmüş bulgur
Yumurta (isteğe bağlı)


İçin Hazırlanışı:
Soğanları rendeleyerek altın rengi olana kadar tereyağında kavurun. İçine kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Kıyma kavrulduktan sonra, diğer iç malzemelerini de ilave edip, 10 dakika daha ateşte çevirin.
Daha sonra buzdolabında soğumaya bırakın.

Köftenin Hazırlanışı:
Köftenizi hazırlamak için kaynar suyun içinde bulgurları iki saat bırakın. Bulgurlar kabarmaya başlayınca, sakızlaşıncaya kadar yoğurun. Bulgurdan elde ettiğiniz hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp
yuvarlayın.

Minik parçaların ortasını başparmağınızla çukurlaştırıp içine harcı ilave edin. Sonra köfteleri tekrar yuvarlak hale getirin. Derin bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurun. Su kaynadıktan sonra hazırladığınız köfteleri kaynar suda haşlayın. Haşlanıp su yüzeyine çıkan köfteleri kevgir yardımıyla süzerek alın. Sıcak servis yapın. İsteğe bağlı olarak da; piştikten sonra yumurtaya bulanıp kızartılabilir...
Kullanıcı avatarı
yesillili
Admin
Admin
 
Mesajlar: 864
Kayıt: 04-09-2005 00:00:00

Dön Köşe Yazıları

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

cron