Yeşilli Eski Belediye Başkanı Hayrettin Demir; geçtiğimiz günlerde ilçe halkına ve şuanki belediye yönetimine hitaben yazdığı mektupla siyasete geri döneceğini dile getirdi.

Sevgili kardeşlerim,
ŞAİR DİYOR Kİ: Uzakta bir köy var, gitmesek de gelmesek de o köy bizim köyümüz.
BİZ DE DİYORUZ Kİ: Uzakta aldanmış ve aldatılmış bir Rışmıl var. Gitmesek de gelmesek de o Rışmıl bizim YEŞİLLİmizdir.
Değerli kardeşim sözlerimin başında sizleri ve bütün aile efradınızı yüce Rabbimin Selamı ile selamlıyorum.
Sevgili dostlar ben Hayrettin DEMİR. Beni sever veya sevmezsiniz, bana kırgın ve dargın olabilirsiniz, ancak benim sizden tek bir ricam var bu mektubumu iyice ve dikkatli iki kere okuyunuz.
Aziz Kardeşim;
Bir dönem vardı Mardinin parlayan yıldızıydı Yeşilli
Bir dönem vardı hizmetleriyle konuşulan Yeşilli
Bir dönem vardı çok kişinin kıskandığı Yeşilli
Bir dönem vardı kesilen dağlar, yıkılan evler, yapılan dolgular, açılan duble gidiş gelişli yollarıyla anılan Yeşilli
Bir dönem vardı dikilen beton direkler ve pırıl pırıl gece aydınlatılan yollar, meydan ve parklar, yollarına dikilmiş güzel ağaçlarla dolu Yeşilli
Bir dönem vardı Türkiye ye festivalleriyle nam salmış Yeşilli
Bir dönem vardı Televizyon kanallarında tanıtılan ve konuşulan Yeşilli
Bir dönem vardı gelen giden Devlet Adamları, yapılan Belediye Sarayı, Öğretmen Evi, Açılan Ziraat Bankası, Sağlık Ocakları ve Okulları
Bir dönem vardı sadece 10.500 nüfusuyla hizmetlerine ve hızına yetişilemeyen Yeşilli
Bir dönem vardı Mardinde T ve M plakaları ilk alan Yeşilli
Bir dönem vardı artan nüfusuyla artan parasıyla Rekor kıran Yeşilli
Bir dönem vardı devlete olan borçlarını silebilen Yeşilli
ŞİMDİ NE HALDESİN YEŞİLLİ
İtibar gitti, hizmet gitti, işi bilenler gitti, nüfus gitti, beyaz su gitti, yeşil vadi gitti, Festival gitti, kesilen dağlar, açılan yollar, dikilen ağaçlar, gece aydınlatmalar gitti, gitti de gitti
EY YEŞİLLİ HALKI UYANDA UYAN
Ey Yeşilli halkı soyuldun ve halende soyuluyorsun
Ey Yeşilli halkı sen bunu hak etmiyordun ve hak etmiyorsun
Ey Enver SAĞLAM İşte dört yıllık hizmetleriniz,
1- Mardinin bütün belediyelerinde duvarcı başkan ismini siz aldınız.
2- Mardin genelinde Nüfusu düşen tek ilçe Yeşilli. Buda sizin ayıbınız ve hizmetiniz
3- Kemeri 50 metre geri inşaa etmek sizin ayıbınız ve hizmetiniz
4- Çimento fabrikasının betonla kapattığı Bakırkıre Mardin eski yolu sizin hizmetiniz
5- Beyaz sudan mahrum kalmamız sizin ayıbınız ve hizmetiniz
6- Yeşil Vadi Çay projesinin sahipsiz kalması sizin beceriksizliğiniz
7- Diktiğimiz ağaçların sahipsiz, susuz, bakımsız, kalması kırılması ve sökülmesi sizin merhametsizliğiniz ve kıskançlığınız
8- Gece Belediye civarındaki meydanların başıboş karanlık ve sahipsiz, çoluk çocukların oyun alanı olması sizin güzel eseriniz
9- Taziye ve mevlitlere kalabalık ve siyasi gösteriş için gitmek, dini siyasete alet etmek de yeni icadınız ve hizmetiniz
10-Seçildiği ilçesinde oturmayan ve bunda da birçok memurun Mardine gidip yerleşmesine örnek ve sebep olan yine sizin eseriniz ve hizmetiniz
11-Yeşilli belediyesini kurulduğundan beri en büyük borç ve bataklığına sürüklediniz.
12- Gösteriş, yalakalık ve şov için sağa sola iyi hediye dağıtmak iyi marifetiniz.
13- Yalan ve talan işini güzel becerdiniz, sağa sola bahçe duvarları yaptınız, bütün malzeme ve işçilik belediyeden ama mütahid yapmış gibi gösterip para çektiniz.
14-Dolmuşlarımız MARDİN meydan başından yukarı çıkamıyor, ticari taksilerimize korkunç ceza kesiliyor. Buda sizinin Yeşilli halkına ve davasına sahip çıkmadaki cesaret ve kabiliyetinizi gösteriyor.
Sevgili Yeşilli,
Bunlar size biz parke döşedik diyecekler, peki parke mütahidi kimdir ve neden hep parke işinde aynı mütahid. Şuana kadar bu parke işine ne kadar para verildiğini kimse biliyor mu?
Açılan yollara parke döşemek işin en kolayıdır, Herkes biliyor ki siz bunu sadece ve sadece kolay vurgun için yaptınız
Sizin yüreğiniz ve cesaretiniz varsa gidin dağları kesin, evleri yıkın, yeni yollar açın mevcut yolları genişletin ama siz bunu yapamazsınız siz bir tavuk kümesi bile yıkamadınız.
Hayrettin DEMİR sayesinde artan nüfusla ayda gelen 200 milyar TL nin nereye gittiğini kimse biliyor mu?
Ey Yeşilli halkı aylık gelen bol paraya rağmen Enver SAĞLAM bununla yetinmedi Yeşilli Belediyesi kurulduğundan beri hiçbir belediye başkanının yapmadığını yaparak 2007 yılında belediyeyi üç yıllığına borçlandırıp faizle 700 milyar TL kredi alarak bu parayla parkın önünden bahçe başına çıkan yola parke döşedi. Artık böyle vurgunu siz düşünün.
Duy ey Yeşilli
Belediyeniz borç bataklığına sürüklenmiştir. Bugün bizim bıraktığımız borcun 12 katı daha fazla belediyenin üstüne borç yığılmıştır.
Herkese ilan ediyorum ve söylüyorum eğer söylediklerimde yalan söylüyorsam ve iftira atıyorsam gelin halktan 50 kişilik bir komisyon kuralım noter huzurunda bunları tartışalım ve halkımıza anlatalım,
Gelin halkın karşısına çıkalım Televizyonda bunları açık açık tartışalım,
Eğer Hayrettin DEMİR yalan söylüyorsa gelin siz doğruyu halka anlatın,
Belediyenin bizim ve sizin döneminize ait bütün belge ve bilgileri şuanda sizin elinizdedir. Çıkarın koyun masanın üstüne biz ve siz karşılıklı oturalım 5 mahalle muhtarı ve 11 belediye meclis üyesinin huzurunda yaptığınız harcamaları faturalarını ve her ay gelen paranın miktarını kime ve nasıl ödendiğini niçin ödendiğini ne zaman ödendiğini gösterelim.
Ey Enver SAĞLAM sen 30 Mart 2008 tarihinde belediyede toplantı yaptın ve dört yıllık icraatını anlatın
Sen o toplantıda Yeşillinin eski ve yeni halini gösterseydin
Sen o toplantıda eskiden gelen ve şuanda gelen paranın arasındaki farkı söyleseydin
Sen o toplantıda toplantı yaptığın makamın ve binanın kimin eseri olduğunu söyleseydin
Sen o toplantıda 19.700- nüfus ve aylık gelen 200 milyar TL nin kimin sayesinde geldiğini söyleseydin.
Sen o toplantıda 19.700 nüfusu 14.500e nasıl düştüğünü ve kemeri 50 metre geri yapılmasında ki beceriksizliğini söyleseydin.
Sen o toplantıda pasif ve beceriksizliğinden dolayı halktan özür dileyip bu ilçeyi terk etseydin.
Herkes şunu iyi bilsin ki siz eğer ufak tefek bir şeyler yaptıysanız da Hayrettin DEMİR in size bıraktığı miras, itibar ve para sayesindedir.
Festival yaptınız, sözde sizde Hayrettin DEMİR gibi yapmak istediniz ve bizi taklit etmek istediniz ama şunu iyi bilin ki Hayrettin DEMİR in gece gittiği yere siz gündüz geçemezsiniz.
Hayrettin DEMİR festival yaparken Başbakanı ve Cumhuriyet hükümetini ta Ankara dan sırf festival için getirmiştir. Festival için gelen hükümet Yeşilliye isim, hizmet ve itibar bıraktığı gibi Mardin iline de hava alanı ve hükümet konağı binasını da kazandırmıştır.
Hayrettin DEMİR getirdiği Başbakanın, Bakan, Vali, Milletvekili ve halkın huzurunda 45 dakika elinde hiçbir kağıt olmadan bülbül gibi yaptığı konuşma ile halka hitap edip Yeşillinin hizmet, istek ve arzusunu büyük bir cesaretle ortaya koymuştur.
Siz ise ne yaptınız sadece bizi rezil ettiniz. Başbakanın haberi yokken hazırlık yaptınız Başbakan Şırnak ve Mardine parti kongresi için gelmişken valilik ve Başbakanın programında festivalin ve Yeşillinin ismi yoktu, çünkü Başbakanın programına konmamıştı.
Ama siz ne yaptınız hava alanında, kongrenin yapıldığı futbol sahasında ve devlet hastanesinin önünde siz ve milletvekillerimiz, Başbakan ve Bakanlara yalvarmaya başladınız. Başbakana Allah için elinizi ve ayağınız öperiz dediniz eğer festivale gelmezseniz intihar ederiz dediniz. Bazı milletvekili ve bakanların elini öptünüz Başbakanda size acıyınca sadece 16 dakika Yeşilliye geldi ama Yeşilli de Yeşilli den tek bir kelime bile bahsetmedi.
Siz bir belediye başkanı olarak mikrofonu elinize aldınız iki kelime bile konuşamadınız ve kendinizi küçük düşürdünüz hiç değilse bir kâğıda birkaç istek yazıp Başbakandan milletin huzurunda mikrofondan Yeşilli için bir şey isteyemez miydiniz?
Evet, isteyemezsiniz çünkü kabiliyetiniz ve cesaretiniz yoktur.
Siz ancak devlet dairelerine gidip odacıların önünde düğme iliklersiniz Yeşillinin sorun ve istekleri olunca büyük makamlara çıkamaz ve anlatamazsınız çünkü bilgi ve cesaretiniz yok.
Siz ancak Yeşilli deki bazı memurlara üstü kapalı hava atar ve tehdit edersiniz
Sevgili Dostlar;
Allahın adına yemin ederim ki bunların elindeki imkân, arkalarındaki güçlü iktidar ve yüksek nüfusla gelen para Hayrettin DEMİRin elinde olsaydı, Yeşilli yi haritadan siler yeniden imar ve inşaa ederdim. Ve öyle bir Yeşilli yaratırdım ki giden şaşırır, gelen şaşırır ve içinde oturan gurur ve mutlu olurdu
Sevgili Yeşilli,Doğru ve yanlışı sormak ve sorgulamak bütün Yeşillinin görevi ve hakkı. Lütfen hakkınızı arayın ve suskun kalmayın.Bu dert hepimizin, bu sıkıntı hepimizin, bu dava hepimizin,bu Yeşilli hepimizin
Ve herkesi göreve davet ediyorum
Alın Hayrettin DEMİRi alın Enver SAĞLAMı karşınıza onlara sorun ve sorgulayın bu sizin en tabi hakkınızdır.
Önemli Bir iddia ortaya atıyorum: Hayrettin DEMİRin 10 yıllık toplam görev süresi ve Enver SAĞLAMında 4 yıllık görev süresi karşılaştırılsın. Kimin döneminde personel maaşı ve diğer bütün borçları, daha fazla çıkarsa o kişi bu ilçeyi terk etsin.
Ben Hayrettin DEMİR olarak buna varım.
Eğer ki Enver SAĞLAM'ın 4 yıllık borcu, benim 10 yılımdan daha fazla çıkarsa O bu ilçeyi terk etmeye hazır mı?
İkimizden bunu yapmayan alçak ve namerttir.
PEKİ, SONUÇ NE OLACAK:
SONUÇ: EFSANE GERİ DÖNÜYOR
Hüzünlenme Yeşilli, merak etme Yeşilli, dert etme Yeşilli, sahipsiz değilsin sayılı günlere az kaldı. İsmin ve cismin aynı anda değişecek
Nüfusun yeniden yükselecek, hizmetin katlanarak geri gelecek ve her tarafın yeniden şantiyeye dönecek, itibarın yeniden iade edilecek, o kemer yıkılacak, haksız yere atılan işçiler geri gelecek, dolmuş ve taksilerin sahipsiz kalmayacak, Festivaller yeniden yapılacak.Yeşilli yine Televizyonlarda tanıtılacak ve yine birçok kimse seni kıskanacak YEŞİLLİ
BEKLE GELİYORUZ
SELAM ve SAYGILARIMLA,
Hayrettin DEMİR

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir